Jag har blivit så utnyttjad! Och min jackficka är alldeles stel och knaprig av Gainomax Recovery efter att jag fylld av skam fått gömma tetran när jag tyckte jag hörde fotsteg under Västerbrons södra fäste i förrgår natt.
I fredags tänkte jag: Jag sparar in lite pengar genom att inte köpa en macka på restaurangen för 89:-, men istället tar jag med mig mat hemifrån som jag värmer i köket på Filmhuset. För det finns väl ett kök? Jo, det gör det. Genom en lång och mörk korridor kommer man till ett blindtarmsformat och ännu mindre rum utan fönster. I det rummet finns en diskbänk, ett kylskåp, två microvågsugnar och en riskokare. Jag frågade en man i ett av rummen intill:
- Finns det inga spisplattor?
- Nej, fastighetsskötaren lät montera bort dem.
- Varför då?
- För det är farligt. Man kan bränna sig.
Så jag fick koka pasta i riskokaren. Den blev både överkokt och obehagligt svårtuggad. Fördelen med att koka spaghetti 25 minuter i 60-gradigt vatten: Det bästa av två kulinariska skolor. En amerikansk vän jag hade i Italien introducerade mig för "Pasta burgers". Man kokar pastan i 20-25 minuter, häller av vattnet och låter allt svalna. Sedan formar man den nu ganska lätthanterliga pastan till "burgare" och steker på medelhög värme och serverar med ketchup.
måndag, november 17
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
En förutsättning för att kunna "koka" något är väl ändå att vattnet är 100 grader varmt!
Hur blev du så här? Vad gick snett?
Du är bara avundsjuk.
Du är.
Skicka en kommentar